Gy.I.K.


Milyen korosztálynak készült a játék?

12 évnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt a játékban! Döntésünket nem befolyásolja az, hogy a gyermek már játszott más szabadulós játékban.

Gyerekcsapatok (12-17 évesek) minimum egy felnõttkorú kísérõ személyes felügyeletével vehetnek részt a játékban (bemegy a csapattal a szülõ a pályára), valamint felelõsségi nyilatkozat aláírása szükséges.

A játék gyermekverziója már 2016-ban megszũnt.


Min múlik egy játék sikere?

A játékban kalóz tematikába illõ ötletes logikai feladatok vannak, de emellett találhatók ügyességi és érzékszerveket (szaglást és tapintást) próbára tevõ feladványok is. A sikeres játék egyik feltétele a csapat összehangolt munkája (hatékony kommunikáció és feladatmegosztás), illetve a jó megfigyelõképesség. A feladatok közt egyik sem igényel lexikális tudást.


Hogyan kell elképzelni egy játékot?

Miután a játékmester röviden elmondta a fontos tudnivalókat (szabályok és tanácsok), beengedi a játékosokat a pálya elsõ helyiségébe. A feladat lépésrõl lépésre megtalálni a különbözõ utalásokat, használati tárgyakat, amik a következõ lépcsõfokhoz vezetnek. A játék vagy a 60. perc leteltével ér véget, vagy ha ez elõtt a csapat megfejti a feladványokat és kinyitja az utolsó ajtót, teljesítik a küldetést.


Hogyan kell elképzelni a pályát?

Nézd meg a videót és a fotókat! :) Több - azóta már nálunk járt - látogatónk felhívott még a játéka elõtt, hogy megkérdezze: a képek és a film valóban a Kalózbarlangban készült? Büszkén jelenthetjük ki, hogy IGEN! A pálya valóban így néz ki, minden része a legnagyobb igényességgel van kidolgozva egy korabeli kalóz világ hangulatát felidézve. (A játék közben és végeztével a látványnak és a speciális játékelemeknek köszönhetõen többen hasonlították már a Kalózbarlangot a francia Fort Boyart-hoz vagy Disneyland-hez.)


Kell-e kúszni mászni a pályán, vannak-e nehéz próbatételek?

Egyik feladat sem igényel átlagon felüli szellemi képességet vagy fizikai kondíciót. A pálya végén van egy kb. 1 méter magas ajtó, ezért itt lehajolva kell átmenni. (Ezt az akadályt eddig a várandós anyukától kezdve a 70 év feletti nagypapán át mindenki jól vette! :)


Mit kell magammal vinnem a játékba?

A szabaduláshoz érdemes kényelmes ruházatban érkezni. A táskákat egy csomagtárolóba is be lehet tenni, melyhez a játék ideje alatt senki idegen nem férhet hozzá, ugyanis az idõ alatt a bejárati ajtó zárva van, és más csapat nem tartózkodik a Kalózbarlangban. Természetesen ha valaki szeretné magával vinni a pályára a csomagját, megteheti, viszont kívülrõl bevitt segédeszközt (pl. elemlámpát, mobiltelefont, pajszert) nem használhat. Mivel vannak szöveges részek a pályán, aki nem lát jól, annak érdemes olvasószemüveget hoznia magával. A helyiség klimatizált, így nyáron és télen is kellemes hõmérséklet van a pályán.


Milyen nyelven játszható a játék?

A Kalózbarlang játszható magyar illetve angol nyelven. A különbözõ szövegek, hanganyagok megértése középszintû nyelvtudást igényel. A játék angol nyelvû verziója (részletek és foglalás) az alábbi linken található: www.escapepirateroom.com 


Van segítségkérési lehetõség a játékban?

Igen, ami korlátlan számú ugyan, de olykor feltételekhez kötött! Ez általában azt jelenti, hogy a segítségért cserébe meg kell oldani egy könnyített feladatot. A sokszor tapasztalt walkie-talkie és falon át bekiabálós módszer helyett a Kalózbarlangban ez a témának megfelelõen stílusosan van megoldva.


Csak én és a csapattársaim vannak a pályán, vagy egy idõben mások is játszanak?
A játékban egyidejûleg csak Te és kincsvadász társad/társaid teljesítik a feladatokat, nincsenek más játékosok a Kalózbarlangban. Ez az idõ csak rólatok szól!


Mennyi ideig tart a játék?

A játékidõ 60 perc. Elõtte van egy néhány perces tájékoztató (szabályok és tanácsok) és egy bevezetõ videó a küldetésrõl, a játék végén pedig lehet ingyenes csapatfotót készíttetni a díszletek közt. A teljes benttartózkodás kb. 70-75 perc. Ha sikerül idõ elõtt kijutni, akkor ez az idõ rövidebb.


Mi történik, ha lejár az 1 óra játékidõ?

Alap esetben a játékmester kiengedi a kincsvadászokat a pályáról, és kérésre készít egy csapatfotót. Bizonyos esetekben - pl. ha van még erre idõ, és nincs sok feladat hátra - hagyja, hogy a csapat maga oldja meg a hátralévõ feladatokat.


Ki az a játékmester?

A Kalózbarlang személyzete, aki a pályán kívülrõl kamerákon keresztül végigkíséri a játékot, illetve ad tájékoztatást a szabadulás elõtt és készít fényképet a végén a csapatról.


Lehet fényképet, videót készíteni a játékban?

Játék közben fotózni, videózni és hangfelvételt készíteni nem lehet! A játékmester a játék végén készíthet egy csapatfotót, mely ingyenes.


Parkolás:

Autóval parkolni ingyenesen közvetlenül a Kalózbarlang bejáratánál a "Kalózbarlang vendégparkoló" táblánál lehetséges. A szabadulós szoba egy kulturált, parkosított, portával ellátott magánterületen van, ami be van kamerázva, így a hely még a gépkocsik számára is teljesen biztonságos.


Mi történik, ha nem érek idõben a helyszínre?

Késés esetén mindenképpen idõben jelezz az alábbi telefonszámon: 06-70-226-42-36! Tizenöt percet meghaladó késés esetén elindul a visszaszámláló, mely a játékidõtökbõl megy. (Részletek a szabályzat 16. és 17. pontjában.)


Vannak félelmetes részei a játéknak?

Vannak adrenalinnövelõ speciális effektusok, de fontos tudni, hogy nem az a célunk, hogy úgy szerezzünk Neked maradandó élményt, hogy egy óvatlan pillanatban rád ijesztünk, hanem hogy egy élõ kalandjátéknak megfelelõen izgalmas kihívások elé állítsunk!


Klausztrofóbiásoknak ajánlott a játék?

Több klausztrofóbiás játszott már, és eddig soha nem volt probléma. Az elsõ helyiség egy kicsit kisebb ugyan - a videó elsõ képkockáján is látható -, de rálátni egy nagyobb térre, illetve kérésre nem zárjuk kulcsra a pálya ajtaját. Játék elõtt azért érdemes ezt jelezni a játékmesternek.


Hány helyiségbõl áll a pálya?

Háromból: egy kicsi, egy nagy és egy közepes helyiségbõl áll a játéktér. Ha mindegyiken átjutottál, szabad vagy! (Ha nem, akkor kiengedünk! :-)


Fizethetek-e valamilyen utalvánnyal?

A Kalózbarlang ajándék Erzsébet-utalvány elfogadóhely, illetve lehetõség van OTP szabadidõ SZÉP kártyával is fizetni. Foglaláskor ezt a fizetési módnál kell jelölni. (Elõírás, hogy Széchenyi Pihenõkártya használata esetén a játékosnak személyi igazolványával bizonyítania kell, hogy valóban õ a kártya tulajdonosa.)
 

Kalózbarlang 2013-2018 - Minden jog fenntartva!